Saturday, January 17, 2009

kobe taxi driver


mereke ini bukanlah yakuza. mereke juge bkn salesman yg pergi rmh ke rmh mahupun penjage lif ataupun tukang angkat beg. tp mereke sbenarnye adelah pemandu teksi di jepun. smart kan mereke ini...walaupun begitu, xpenah terlintas di benak hatiku nak jd mcm mereke. rugi la duit kerajaan yg telah dlaburkan pade aku slame 5thn ini.

so ape yg aku nak tegur ialah bkn care mereke berpakaian tp ialah care mereke mamandu kerete. pemandu teksi msia ke jpn ke zimbabwe ke same jer beze cume pakaian dan warne kulit, bwk kete mcm org giler(pekataan yg slalu digunekan utk org yg bwk kete mcm org gile)..sindiran2 hinis ini tidaklah ditujukan kpd pakcik2 yg memandu secare berhemah, yg hidupkan meter, yg beratur amik penumpang dan yg penting cari rezeki halal tp ianya ditujukan pade brader2 yg xidupkan meter kire cincai2 ikut suke ati akak die(walaupun maybe akak die xbersalah), bwk kete mcm org giler dan yg suke menipu tambang..

6 comments:

budak jahat said...

sbb tu la tak terhengen gua nak pi naik teksi kat mesia ni. joging suda kemana-mana. lalalla

LANtai mop said...

wa tau lu g jamban pun joging sbb da xtahan...haha..

budak jahat said...

g jamban bukan joging lg, sprint la siak!

LANtai mop said...

walaupun lu sprint xlaju tp jgnlah... tercicir2 nnt hahahha...

vidadarisakura said...

tu la aku slalu gadu sama paci teksi sini..
heee
ak pun ada buat entry pasal paci teksi..
tapi belum publish..hee

LANtai mop said...

silelah publish bole aku bace..