Saturday, September 5, 2009

pencuri memang cilake..

tibe-tibe seorang india datang kat aku..
"bro, u punye tayar sudah haus ar..sudah tak bole pakai lagi maa",(nak juge maa blakang..bajet cine..)
ceh..ingat die nak admire kerete aku..so aku ngan member-member aku pun tengokla tayar kerete aku..sorang menyangkung sorang berdiri..

"haah la macha..haiyoo manyak teruk ar..bile jadi macam ini nie..",aku jawab.

"weh lan hilang nie dowh",member aku sound.

"tue ar teruk siak,"aku balas blk..still xperasan..

tibe2..."weh..mane rim depan aku!!",perasaan cemas tibe-tibe muncul.

"weh!!belakang nie pun bukan rim aku nih..empat-empat hilang la siak!!",da mule saspension giler babi..

ini mesti mimpi nih..aku masuk balik dalam kedai...tampar-tampar muke sket..pastu kluar balik..mintak-mintak kerete aku xde kat situ..sambil jenguk-jenguk..dem..ade lagi...sah-sah memang kene rembat nih..bukan mimpi..then due tige orang cine dari kedai kerete berdekatan kluar sambil bawak beberape biji rim untuk dipasang pade kerete aku.

"weh bos..ade jual rim 2nd tak..",aku tegur die..

"aa..wa tengah cube la nie..aiyoo manyak teruk la kerete u kene..ini seat pun hilang woo..u punye meter pun..",die cube bersimpati ngan aku..

"ye ke boss??",sambil jenguk ke dalam kerete..demit moore..babi ar sape rembat nih..aku sumpah die mati tengah jalan..muke da macam nak nangis..

"boss u ade cctv tak..kasi wa tengok sape curi",die pun switch on video..

"ini kaunter kedai lu..buat ape mau kasi tunjuk maa",padehal tengah usha awek kat kaunter tue..cun siak..

"lan!!dah pukul 7",mak aku jerit dari bawah.
aku pun tersedar..fuhh...mimpi rupenye.berpeluh-peluh kaki semue..
lege siak..tolonglah jangan melibatkan kerete aku dalam mimpi-mimpi ngeri yang akan datang..amin..

*lain kali jangan tido lepas sahur sbelom smayang subuh..padan muke kau..

10 comments:

Yana said...

hehehe..

ingat betul2 dah kene curi td..
br nak bersimpati..:P

LANtai mop said...

series cuak..nie lg ngeri dr mimpi hantu...

qishie said...

semoga jadi kenyataan?

:p

LANtai mop said...

bole tahan selipar ye mulut kau..

Yana said...

nmpk sgt syg gile kat kete tuh...

bile leh bwk jalan2? hehe..

LANtai mop said...

bnyk kali da ajak...x on2 jer..

Yana said...

tuhla..susah nak set time btol2...
;)

one fine day will do...:)

imm said...

ahh comelnye mas ayu ko,,

LANtai mop said...

yana:u set the time then..:)

imm:bese..kau mesti rindu kat die kan..

ily shafyka said...

HAHA. suspen jeh :)